ÉS COMPATIBLE LA DIETA VEGANA I "RUNNING"?

 

 

dieta vegana

 

 

Ens trobem que cada vegada hi ha més esportistes que s'uneixen al veganisme. Per això el seu rendiment és menor?

Les dietes veganes segueixen un patró d'alimentació que exclou tota mena d'aliment l'origen sigui animal i cada vegada es torna més popular entre esportistes.

Les raons per les quals s'uneixen a aquest tipus de dieta, són diverses, ja poden ser ètiques o per salut, però la pregunta és: Influeix aquest tipus de dieta en el seu rendiment?

Les investigacions en esportistes sobre aquest tipus de dieta no són molt extenses. No obstant això, sempre que un esportista segueixi una dieta equilibrada, completa i que cobreixi els requeriments que l'organisme necessita, no hauria d'afectar a aquest rendiment.

Les dietes veganes poc equilibrades tendeixen a aportar menys energia, proteïnes, àcids grassos omega3 i micronutrients. És a causa d'això que aquest tipus de dietes haurien d'estar supervisades per professionals de la nutrició i salut, perquè d'aquesta manera la dieta aporti tot el necessari i evitar així qualsevol deficiència.

Aquest tipus de dietes, a causa del seu alt contingut en aliments d'origen vegetal, són molt saciants, de manera que tendeixen a aportar menys quantitat d'energia que les dietes omnívores. Quan parlem de dietes per a la pèrdua de pes, poden ser útils, però si tractem esportistes amb una alta despesa energètica costa més arribar a cobrir totes aquestes necessitats.

Podem cobrir aquestes necessitats amb menjars més freqüents i que incloguin quantitats adequades de carbohidrats, greixos i proteïnes.

Diverses investigacions, afirmen que els vegans tenen baixos dipòsits de creatina, una de les fonts d'energia durant l'exercici. La seva suplementació sol portar beneficis a la majoria d'esportistes que segueixen dietes omnívores en incrementar els dipòsits, però en el cas dels esportistes vegans, pot ser encara més beneficiós en existir menors nivells previs.