9 CONSELLS ABANS D'ANAR AL GIMNÀS

1. CENTRA’T EN TU MATEIX: LES COMPARACIONS SÓN ODIOSES.
Comença sent conscient que ets novell, sense deixar-te portar “pel que puguin pensar” o per la vergonya de començar amb pesos lleugers. Recorda que la gent que t’envolta està al seu entrenament, no al que tu fas o aixeques.

2. NO CAL ANAR TOTS ELS DIES AL GYM.
Saber quan i com descansar és més que important. Passar-nos tres hores al dia al gimnàs no reportarà més beneficis, més aviat tot el contrari. En general, 3-4 dies d’entrenament de qualitat és suficient

3. NO ET SALTIS ELS ENTRENAMENTS QUE MENYS T’AGRADEN
Treballar tots els grups musculars del cos és fonamental per aconseguir una bona proporció corporal i estètica.

4. DEDICA EL TEMPS NECESSARI A CADA SESSIÓ.
Al voltant d’una hora. Cada sèrie d’exercicis i cada repetició segueixen la seva cadència i els seus descansos. És important que els complim per entrenar d’una manera correcta i evitant possibles lesions.

ÉS MILLOR DEIXAR L’ENTRENAMENT PER UN ALTRE DIA QUE FER LES COSES DE PRESSA I CORRENT O A LA MEITAT

5. CUIDAR LA TÈCNICA
No volem ser menys que els altres o que s’adonin que som novells al gimnàs, i per arreglar-ho cometem el pitjor error que podem fer: carregar massa i descuidar (o oblidar del tot) la tècnica.
Aquesta decisió no només comportarà un esforç per al qual no estem preparats, sinó una mala execució de l’exercici que en moltes ocasions, lamentablement, acaba amb lesions a l’esquena, coll, etc …

6. CRUIXIMENTS
És normal que, els primers dies sobretot, acabis patint les temibles “agulletes” fruit del nou ritme d’activitat que ha començat la teva antiga vida sedentària. Tranquil, En uns dies passaran, estem fent bé la feina.

Això sí, oblideu-vos de prendre aigua amb sucre i remeis de l’estil. Els cruiximents són micro trencaments de múscul i desapareixeran quan siguin reparades.

7. NO PERDIS EL TEMPS.
El problema ve quan centrem la meitat de la sessió en xerrar amb el Company. Perdem temps que potser no podem recuperar i, a més, no portem el ritme d’esforç i descans adequat.

Un bon consell per centrar-nos en el nostre treball i despistar-nos el mínim possible és posar-te els teus propis cascos de música que t’evadeixin i et motivin al mateix temps.

8. EQUIPAR-SE UNA MICA
El més important és utilitzar unes sabatilles còmodes i esmorteïdes que permetin entrenar sense problemes i sense córrer riscos innecessaris.

9. JA ESTÀ? NO, FALTA EL FONAMENTAL!
Portar una dieta sana, equilibrada i orientada al nostre propòsit serà l’altre 50% necessari per aconseguir amb èxit el nostre objectiu.