MÈTODE TABATA BFIT FIGUERES

 

MÈTODE TABATA

Entrenaments per cremar greix i posar-se en forma, encara que uns són més efectius que altres.

  • ¿Què és el Mètode Tabata?
  • ¿Què exercicis s’inclouen en aquest entrenament?
  • ¿Quins són els resultats?

TABATA

Aquest mètode és un entrenament d’intervals d’alta intensitat, també conegut com HIIT, que consisteix en un entrenament intens i curta durada que es realitza en determinats intervals de temps.

TABATA EXERCICIS

Normalment, per a realitzar exercicis de Tabata solen realitzar-se fent exercicis amb el nostre propi pes, tot i que en alguns casos s’admet material.

Exercicis:

  1. Sentadillas: exercici més conegut i habitual per enfortir cames i glutis.
  2. Flexions: es poden realitzar flexions estàndard o bé els genolls recolzades a terra per facilitar l’exercici.
  3. Pont de glutis: es realitza tombat cap per amunt i amb els genolls flexionats, aixecant el maluc tot el que es pugui.

TABATA RESULTATS

  • Augmenta resistència muscular: la resistència muscular és imprescindible per realitzar qualsevol activitat esportiva i consisteix en la capacitat del múscul de contreure repetides vegades en un determinat període de temps.
  • Augmenta resistència cardiovascular: la resistència cardiovascular, a l’igual que la capacitat muscular, és necessària per realitzar esport a més és un signe de bona salut física, és la capacitat de cor i dels pulmons de transportar oxigen als teixits corporals mentre es practica exercici.
  • Augmenta capacitat aeròbica: capacitat que té el nostre cos de realitza exercici sense realitzar massa esforç i sense fatiga, entre altres coses. Està estretament relacionada amb la capacitat aeròbica.
  • Augmenta capacitat anaeròbica: capacitat que té el nostre cos de realitzar exercicis d’intensitat alta en poc temps.
  • Augmenta la despesa calòrica: Tabata és un dels mètodes més eficaços per aprimar és summament efectiu perquè es basa en entrenaments d’alta intensitat pel que pot ajudar-nos a perdre greix de manera més ràpida i efectiva.

Ara que ja saps tot el que pots aconseguir amb el Mètode Tabata … inclou-lo a la teva rutina. Encara recorda que des BFIT et recomanem que sempre ho facis sota la supervisió d’un professional qualificat per evitar lesions i per obtenir els resultats adequats.