MITES SOBRE ELS EXERCICIS AMB PESES A DONES

 

 

 

 

Quan fas una ullada al voltant de la sala de peses, veuràs que els homes gairebé sempre ocupen aquest espai.
És una cosa que no s'explica ja que hi ha molts beneficis importants que es guanyen a l'treballar amb peses de forma regular especialment si ets una dona.
Si estàs tractant de perdre pes o desenvolupar una mica de múscul, és hora de ser amigable amb la màquines i les manuelles de la sala. Comencem per desmitificar alguns mites comuns.

 

 

Mite 1: Treballar amb pes et va a fer semblar més gran i corpulenta

Qualsevol professional de l'fitness et dirà que la majoria de les dones no tenen prou producció de testosterona en el seu cos per obtenir enormes guanys musculars i «posar-se grans». Això és perquè les dones tenen mooolt menys testosterona en els seus sistemes que els homes i la testosterona és una de les principals hormones que promou el creixement muscular. Així que quan veus a aquests nois grans i voluminosos al gimnàs, no t'espantis perquè no és físicament possible que et converteixis en un d'ells.

De la mateixa manera, tampoc et fiïs de les fotos que puguis veure a les revistes de musculació. Les dones que veus en aquestes revistes en general estan prenent suplements i fan un entrenament molt intens.

 

 

Mite 2: L'entrenament amb peses no crema greix com si ho fa el Cardio

Si estàs corrent només a la cinta de córrer o aquestes usant l'el·líptica, no li estàs donant al teu cos les eines que necessita per cremar greix eficientment. El secret per perdre pes és guanyar massa muscular perquè això augmentarà el teu metabolisme durant tot el dia i ajudés al teu cos a cremar l'excés de greix. No obstant això, a l'apegarte a un programa amb només cardio, no et donarà l'oportunitat de construir el múscul necessari per la qual cosa l'aixecament de peses és crucial si volem perdre pes de forma general.

 

 

Mite 3: No vas a millorar la teva salut cardiovascular
Un programa d'aixecament de peses rigorós pot fer tant com un entrenament de tipus aeròbic com per exemple una sessió a la màquina el·líptica. L'aixecament de peses també manté el teu cor sa i també fortifica els teus ossos. El cardio no és l'única manera de mantenir la teva salut cardiovascular sota control.

 

 

Mite 4: És millor aixecar pesos lleugers per fer poder fer més repeticions
Tot i que no hi ha res dolent en aixecar pesos lleugers per poder fer més repeticions, tingues en compte que l'única manera en què realment obtens múscul en el teu cos és fer que els mateixos treballin intensament per fer-los canviar. En altres paraules, si segueixes amb els mateixos pesos baixos cop i un altre, el teu cos s'estabilitzarà i no veuràs cap pèrdua significativa de pes. Com més posis als teus músculs a treballar amb pes perquè es tornin més forts, més estilitzada et veuràs i mes sana