APRIMAR AMB PESES? SÍ, ÉS FINS I TOT MÉS RÀPID QUE AMB ‘CARDIO’

 

 

Ejercicios con pesas

 

 

Què aprima més, els exercicis cardiovasculars o les peses?

 

Els últims estudis demostren que l'entrenament de força ajuda a perdre igual o més pes que l'exercici aeròbic.

Encara que és cert que els exercicis aeròbics (l'el·líptica, natació, córrer o zumba, per exemple) impliquen una despesa ràpida i elevada de calories, l'entrenament de força pot aconseguir resultats idèntics… o millors.

 

La bona notícia és que un entrenament ben planificat amb peses pot alleugerir el camí cap a la pèrdua de pes perquè fa que el múscul treballi intensament, elevant el metabolisme basal i recorrent als dipòsits de l'organisme. A més, amb els peses el treball no acaba quan un acaba l'esforç sinó que per a recuperar-se després d'una sessió intensa, els músculs continuen necessitant oxigen i l'organisme continua cremant calories per a facilitar-l'hi. És per això que diem que continues treballant fins i tot quan estàs en repòs.

 

Però no sols és una qüestió d'estètica de veure's millor amb uns quilos menys, l'entrenament de peses és imprescindible a mesura que es compleixen anys ja que de moment l'entrenament de força és l'única “medicina” coneguda per a combatre la sarcopenia o pèrdua de massa muscular, que afebleix i, a partir de certes edats, pot limitar de manera significativa la nostra qualitat de vida.

 

Per tant, si busques cremar greix de forma més efectiva i d'una forma més duradora els peses són la millor opció. Evidentment conjugar cardio i peses, acompanyat d'una bona dieta, seria l'ideal, però en aquest post hem intentat desmitificar la idea que es té que el cardio és millor per a cremar greix que els pesos. Ja que és just el contrari.