COM COMBINAR SESSIONS DE SPINNING AMB ENTRENAMENT AMB PESES

 

 

 

 

Les sessions de Spinning són sessions molt intenses amb una gran despesa energètica, de manera que resulten ideals per cremar calories al gimnàs i alliberar adrenalina. No obstant això, encara que alguns prefereixen limitar-se a les activitats aeròbiques com l'spinning, sempre és millor completar-les amb un treball muscular a la sala de fitness

Però el Spinning és una activitat exigent, i no has de llançar-te a fer els dos entrenaments de forma independent o el teu rendiment es ressentirà. Si vols trobar la millor manera de combinar les teves sessions de Spinning amb l'entrenament de sala, segueix un d'aquests dos plans:

 

Sessions alternes: classes de Spinning + entrenament en sala

Aquest és el mètode més comú i intuïtiu. Si fas les teves sessions de Spinning els dimarts, dijous i dissabtes, dedica els dilluns, dimecres i divendres a l'entrenament de sala. Es tracta d'alternar els tipus d'entrenament per donar a el cos temps suficient per recuperar-se.

L'ideal a l'seguir aquest pla és que facis un entrenament de sala de cos complet, en que en cadascuna de les sessions treballis un grup muscular gran i un altre més petit. Hauràs de prestar especial atenció a el dia que treballis teves cames, que són les que més pateixen en la sessió de Spinning que hauran de realitzar a l'endemà. Per això, és recomanable que deixis les cames per a l'última sessió de la setmana, que forma que tinguis el dia de descans proper. Però no t'ho prenguis com una excusa per saltar-el dia de treball de cames al gimnàs.

Entrena amb repeticions lleugeres, d'entre 12 i 15, sense una gran càrrega de pes ni un volum excessiu d'exercicis. Un entrenament d'uns 50 minuts amb estiraments serà suficient la major part de les vegades. Per controlar que el teu intensitat d'entrenament no és excessiva, procura que quan acabis cada sèrie, sentis que encara podries haver fet una o dues repeticions més. D'aquesta manera, no duràs a l'múscul a el límit, i a l'endemà estaràs en condicions de gaudir de la teva sessió de Spinning adequadament.

No és una simple qüestió de comoditat: si els músculs no gaudeixen d'un període de recuperació adequat, les probabilitats de lesió es disparen, i a la llarga castiguem la musculatura en lloc de millorar la seva condició.

 

Sessions seguides: sessions de Spinning + treball al gimnàs

Després teva sessió de Spinning, la teva musculatura està calenta. Pots aprofitar això per donar un colofó ​​final a la sessió amb uns quants exercicis de peses o un altre tipus.

Si vas a entrenar així, hi ha dos factors importants que has de tenir en compte:

El primer és que aquesta opció és més adequada per a esportistes avançats, per als quals una sessió d'una hora de Spinning no suposi arribar a el límit de les seves energies i puguin permetre esprémer el seu cos una mica més. Sigues sincer amb tu mateix i, si la teva forma física encara no és suficient, opta per una altra opció o procura prendre la classe de Spinning més tranquil·lament per poder arribar a l'entrenament de sala amb una mica d'energia.

L'altra és que has de tenir especial cura el dia que treballis la musculatura de les cames després de fer Spinning. Tingues en compte que acaben de fer un gran esforç, i no podràs aixecar els pesos que mous habitualment quan estàs fresc.

No dediquis més de 30 o 40 minuts a aquestes sessions, que són un complement a la d'Spinning. El millor de treballar així és que el teu cos tindrà un major període de recuperació, de manera que la intensitat pot ser una mica més alta.