COM PERDRE EL GREIX LOCALITZAT?

 

 

 

Realment el greix localitzat no es pot perdre de cap manera; no hi ha un exercici en concret que pugui fer que perdis aquest greix en aquesta zona determinada, o una determinada dieta que ataca just a aquesta zona. El cos perd el greix de manera global. No pots decidir d'on perdre-la. El cos treu greix de tots costats, tot i que sí treu més greix, a el principi, d'on més hi ha i menys d'on menys n'hi ha. Però moltes vegades es queda aquest greix rebel a la zona abdominal en els homes, en els glutis en les dones.

 

Això es deu, algunes vegades, a un excés de cortisol, l'hormona de l'estrès, que es segrega en la glàndula suprarenal i fa que el greix rebel sigui més rebel encara. Per evitar que s'elevi aquesta hormona és recomanable deixar de fer interminables sessions de bici, d'el·líptica, de rem, de natació. Tota aquesta activitat està molt bé perquè et va a ajudar a perdre calories però per perdre greix sense que es dispari el cortisol és molt millor fer el HIIT: l'entrenament d'intervals d'alta intensitat

 

Pots fer, per exemple, en comptes de 45 minuts de bici, dedicar mitja hora a la bici i fer uns canvis de ritme. Per exemple: 5 minuts a ritme continu, després 5 mini sèries de 8 segons; cada vegada augmentant més la intensitat, augmentant la resistència de la bici i la velocitat, recuperant entre 30 i 45 segons entre una mini sèrie i la següent. I després fer: 5, 6, 7, 8 sèries de 20 segons a màxima intensitat, pujant la resistència de la bici i donant-li molta força a les cames pedalant molt ràpid, assegut o asseguda en tot moment, recuperant un parell de minuts entre una sèrie de 20 segons al màxim i la següent. I després, a la fi, 5 minuts de tornada a la calma. Serà molt més eficient que fer 45 minuts de bici.

 

Acompanya el teu entrenament HIIT d'entrenament amb càrregues. Pots fer-ho el propi pes corporal, o servir un TRX. Si vas a fer entrenament al gimnàs, diguem, tres dies a la setmana, 45 minuts, seria perfecte. Una rutina de Fullbody en què treballes tot el cos. Fer de 4 a 5 sèries de cada exercici, de 6 a 12 repeticions amb un ritme correcte, per exemple, un segon per a fase concèntrica i 2 segons per fase excèntrica.

 

Porta també una dieta hipocalòrica en què comes menys calories de les que gastes amb el teu metabolisme basal, la teva activitat física diària, els teus entrenaments perquè el cos utilitzi les reserves de greix.