CONSELLS PER MENJAR ENTRE HORES SENSE ENGREIXAR

 

 

 

 

No et descontrols

Menjar entre hores per no engreixar requereix fer-ho amb control. Un pica-pica a mig matí i un altre a mitja tarda hauria de ser suficient. Si acostumes a picar entre hores procura repartir la ingesta d'aliments diària en 5-6 preses. Així estaràs menjant el que cal i tindràs menys temptacions de menjar el que no has de fora de les hores estipulades.

 

No mengis qualsevol cosa

Tingues cura i tingues sempre a mà aliments adequats per a saciar la teva ansietat o la teva necessitat de menjar de forma saludable. I no et deixis temptar entrant en botigues de llaminadures o locals de menjar ràpid.
Pica amb moderacióPer molt saludable i adequat que sigui un aliment no hi ha raó per menjar-ho en quantitat desmesurada. Menja racions lògiques i moderades. Procura que cap menjar entre hores superi les 150-200 Kcalorías.Menja quan el teu cos ho necessitiPer exemple, després d'una sessió d'exercici físic. O després d'un esforç intel·lectual fort. En el primer cas els músculs necessitaran recuperar-se. En el segon, el teu cervell.

 

Evita menjar calories buides

Saber que menjar entre hores per aprimar requereix tenir clar quins són els aliments amb calories buides. Així podràs evitar a tota costa. Caramels o begudes alcohòliques són alguns d'ells. Procura evitar també refrescos i triar aigua com a beguda entre hores. Encara que sigui aigua amb sabors. Això sí, sense sucres afegits.

 

Què menjar entre hores per no engreixar

 

• Begudes calentes

T'ajudaran a omplir el teu estómac aportant-te sensació de plenitud sense pesadesa. Infusions i tes sense edulcorar són una estupenda idea. Però també ho és un brou vegetal o de carn desgreixat.
Són una bona idea si el que necessites és una cosa calenta que et reconforti.

 

Fruits secs

Moderant les quantitats, la fruita seca són un bon aliment de menjar entre hores per aprimar. Set ametlles o sis nous són una quantitat adequada. Et aportaran energia i interessants nutrients per al teu cervell que t'ajudaran a evitar l'ansietat de menjar.

 

• Fruita

És una magnífica opció per picar entre hores. Pren-en peça i no liquada, per aprofitar-te de la seva fibra i evitar que el seu sucre natural no reaccioni com un sucre afegit.
Pomes o mandarines són estupendes per portar fora de casa. Si el teu problema és picar a casa, opta per combinacions de diverses fruites. Per exemple unes maduixes amb mitja taronja. No descartis el plàtan. Tot i que és una de les fruites més calòriques, una peça de mida petita és una bona opció després de fer exercici.

 

Iogurt desnatat o quefir de llet

Són estupendes opcions fins i tot per a la resopó, si passen diverses hores entre el sopar i l'hora d'anar a dormir. Aprofita la seva riquesa en calci per millorar les teves ossos. A més són probiòtics naturals que t'ajudaran a millorar la teva digestió. Un gotet de 125 ml és una bona ració.

 

Verduretes

Bastonets de pastanaga o d'api verd, tomàquets cherry, donats d'carbassó ... Pots acompanyar-los amb dues cullerades de formatge d'untar descremat amanit amb herbes fresques com el cibulet. Encara que siguin aliments que menjar entre hores per a aprimar més elaborats, és una manera diferent d'omplir l'estómac de sense engreixar.

 

• Xocolata negra

Només ocasionalment. Un o dos quadrats de xocolata de al menys el 80% de cacau, millor sense sucre i sempre sense afegits com el caramel o la fruita seca. Caure en la temptació és la millor manera de sortejar-la.

 

Sabent què menjar entre hores per aprimar i com fer-ho, picar no suposarà un problema per als teus objectius de pes. Aquests consells t'ajudaran a menjar bé entre hores i no engreixar.