ES RECOMENABLE ENTRENAR NOMÉS 30 MINUTS?

 

 

 

 

La ciència està demostrant que no necessites fer sessions de dues, tres, quatre hores cada dia per cremar més calories. Investigadors danesos han descobert que n'hi ha prou amb sessions de Cardio de 30 minuts a el dia per aconseguir aquest objectiu. Els autors de l'estudi li van demanar a un grup de voluntaris que sortissin a córrer durant onze setmanes. La meitat d'ells havien de fer-ho durant mitja hora diària, i la resta durant 60 minuts.
A l'acabar l'experiment, tots dos grups havien perdut bastant pes, però no s'apreciava que els qui havien entrenat durant una hora haguessin aprimat molt més que la resta.

 

A més es van mesurar altres paràmetres relacionats amb la salut com el colesterol, el consum màxim d'oxigen i la resistència a la insulina. I, novament, es va veure que els entrenaments més llargs no proporcionaven molts més beneficis que els més cortos.

Això es deu al fet que el teu metabolisme té una capacitat limitada per a transformar l'energia de l'esforç realitzat en guanys físiques (cremar calories, desenvolupar els músculs ...). Per això, a partir de cert nivell la ràtio entre el temps d'entrenament i els beneficis obtinguts s'estanca. I a partir d'aquí, es cau en el sobreentrenament.
Per això, si allarguem innecessàriament les nostres sessions d'exercicis d'intervals d'alta intensitat podem aconseguir l'efecte contrari a l'desitjat, i veure com la nostra massa muscular cau en picat.

Així que el missatge és clar: Fes entrenaments més curts, però de més qualitat.