Quina és la millor hora per entrenar?

Hi ha molta varietat sobre quina és la millor hora per fer exercici, i hi ha una en concret que indica que fer-lo just abans d'anar a dormir no és el més indicat, ja que no tenim el cos totalment relaxat i és més difícil agafar el son, tanmateix, un nou estudi publicat revela que l'hora més idònia per a calçar-se les sabatilles i sortir a fer esport, és just abans d'esmorzar.
Entrenar en aquest horari, ha demostrat beneficis en els pacients que van participar en l'experiment.
El fenomen s'explica perquè els nivells d'insulina eren menors durant l'exercici si la gent havia fet dejuni prèviament, cosa que passa a la nit. Això implica l'ús de més greix i del seu teixit adipós a més dels músculs com a combustible.

Encara que aquest canvi no va afectar directament a la pèrdua de pes, sí que portava uns canvis profunds i positius en l'estat de salut, ja que els seus cossos van reaccionar en resposta a la insulina, el que va mantenir els seus nivells de sucre sota control i reduir així el seu risc de diabetis i malaltia cardiovascular.

Això pot arribar a ser un problema, ja que amb els actuals horaris de treball habituals que tenim, a més de les responsabilitats de família, trobar un forat al llarg del dia no és feina facil, és molta la gent que només disposa d'unes hores al final de la jornada per moure i fer esport, i encara que no sigui el més recomanat fer-ho abans d'anar a dormir, menys aconsellable encara és no fer-ho.
Diferents estudis han assegurat que, encara que s'agafi el somni més tard pel fet d'haver practicat aquest esport a última hora, un cop ens hàgim adormit, el nostre descans serà molt millor que si no haguéssim fet res.