PER QUÈ ENS AGRADA TANT FER SPINNING?

L’Spinning o ciclisme indoor és una de les modalitats d’exercici més concorregudes. Moltes de les classes impartides als gimnasos s’omplen a l’hora de pujar a la bicicleta. Però, què és el que fa l’spinning tan interessant?

L’èxit d’aquesta modalitat de ciclisme es deu a diversos factors, a continuació en detallem alguns:

  • És un esport per tots els nivells. El grau de dificultat o resistència es pot regular manualment, de manera que cada participant pot adaptar la classe a les seves condicions i capacitats.
  • Les classes són molt dinàmiques. El ritme de les sessions de spinning és sempre molt elevat amb música motivadora, que les converteix en una manera de fer exercici molt divertida. Sens dubte sortirem cansats però molt animats i alliberats.
  • Enforteix els teixits musculars, principalment els que corresponen al tren inferior, cames i glutis.
  • Ajuda a metabolitzar els greixos gràcies a l’activació cardiovascular, que implica un alt consum calòric.
  • No depèn de les condicions meteorològiques. Pels amants de la bicicleta el ciclisme indoor és una gran opció quan el temps no acompanya, i un bon aliat per entrenar i millorar el rendiment, per exemple en pendents i desnivells.

Tot i ser un esport que no exigeix una gran preparació, és important tenir en compte alguns factors que ens ajudaran en la nostra pràctica.: cal que escalfem i estirem abans de la pràctica, utilitzar roba adequada per evitar dolor al gluti o cremades per fricció, ajustar la bicicleta a la nostra alçada, hidratar-nos bé i fer servir correctament els calapeus.

Si encara no l'has provat, ja no tens excusa! Posa't les malles i puja a la bicicleta!